Back to All Events

DEBATMØDE: Hvad er fremtiden for EU’s landbrug?

Lone Vitus, landmand

Lone Vitus, landmand

Europas landbrugsproduktion er i krise. På trods af store offentlige tilskud igennem EU er erhvervet presset af fødevareskandaler, medicinforbrug og høj gæld. Er stordrift svaret på erhvervets økonomiske problemer? Og er den nuværende kurs overhovedet holdbar, økonomisk, økologisk og etisk? Hvilket landbrug ønsker vi i fremtiden?

Fødevareproduktion i Europa er præget af industriel stordrift, højt medicinforbrug og en uholdbar gældsætning i erhvervet. På trods af dette er sektoren forsat helt afhændigig af offentlig støtte for at være rentabel. DEO inviterer til debatmøde for at diskutere fremtidens landbrug i EU. Er den nuværende kurs holdbar, økonomisk, økologisk og etisk? Og er det en model vi ønsker at eksportere til de østeuropæiske lande, hvor storbønder fra Vesteuropa i et årti har købe store landområder op? Hvordan finder vi en bedre balance mellem rentabel drift, miljøhensyn og dyrevelfærd i EU's landbrugsproduktion? 

DEO har inviteret forfatter og landmand Lone Vitus til at holde oplæg om hendes bog "Mad vs. Fødevarer". Lone Vitus har stærke holdninger til fødevarekvalitet, økologi og dyrevelfærd og beskriver hvordan vores fødevarer bliver til i det nuværende system af industrialiseret landbrug. Bogen er en øjenåbner for mange, der er bekymrede for den måde konventionelt landbrug drives i Danmark og provokerer ved at gøre op med vores forestilling om, at det der ligger i køledisken er produceret under ansvarlige vilkår. Efter oplægget svare Lone Vitus på spørgsmål fra salen. 

Læs mere om Lone Vitus på hendes blog

Deltagelse: 50 kr 20 kr for studerende, gratis for medlemmer af DEO og betalende abonnenter på NOTAT

Kontaktperson: Jens Johansen
Telefonnummer: 2494 2290

 

Vi mødes på: Remisen, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus

Earlier Event: March 19
Netværkscafé
Later Event: June 23
FOREDRAG: Sundhed og livsglæde